Huoli huomisesta

Kimmo Pälikön kirjassa TAUSTAA 3,

sivulla 186 on seuraava asia:

Kristityn huoli lähimmäisestä

Maailman luomisesta lähtien olemme kärsineet siitä, mitä kaikkea ihmisen pahuus ja itsekkyys on saanut aikaan.

Tämä sisäänrakennettu toisiin kohdistuva ominaisuus siirtyy perimän mukana seuraavalle sukupolvelle. Pahuuden ilmenemisen voi katkaista vain usko hyvyyteen ja anteeksiantoon. Mutta tämä kristillinen maailmakuva on kauhistus niille, joille materialistinen maailmankuva ja usko vahvemman oikeuteen, on ainoa oikea. Kun kristityt kautta aikojen ovat tarkkailleet luontoa ja taivaan tähtiä, he ovat nähneet niissä Jumalan suuruuden.

Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja. (Psalmi 9:2) Raamatussa kerrotaan tähtien tarkkailijoista: "Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Beetlehemissä kuningas Herodeksen aikana, niin katso, tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin, ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan." (Matt. 2:1-2)

Nykyiset avaruuden tutkijat havainnoivat tähtien ja galaksien paljoutta ja uskovat kaiken syntyneet sattumien ja luonnonlakien vastaisten tapahtumien seurauksena. Avaruuden tutkiminen on kallista. Mutta niille, jotka avaruutta kuvaavat, selittävät ja tulkitsevat, se on tuottoisaa ja tuo mukanaan vaikutusvaltaa. Maailma ei siis ole tässä mielessä muuttunut siitä, kun Nooan perilliset alkoivat rakentaa taivaaseen asti ulottuvaa torniansa.

Vielä katkelma sivuilta 195-196:

Kilpailu elintasosta

Nykyisen materialistisen yhteiskunnan ja kestävän kehityksen ideologian puristuksessa perustetut perheet ovat myös monessa suhteessa vertailun ja seurannan kohteina. Vuoden 2012 aikana julkaistujen arvioiden mukaan yli 44 000 suomalaista käy töissä masennuslääkkeiden avulla. Erilaisten menestymisen mallien mukaan eläminen ja omat odotukset voivat muodostua ylivoimaiseksi niille, joilla "ei aina mene hyvin".

Kaikki eivät osaa tai pysty käyttämään yhteiskunnan luomia avustavia laitoksia. Silloin ratkaisua etsitään omista voimavaroista ja käsillä olevista mahdollisuuksista. Jälleen yksin jääminen ja avuttomuus voivat yhdessä johtaa hirvittävään väkivaltaiseen päätökseen.

Suomessa vuoden (2011-2012) aikana tapahtuneet kahdeksan perhesurmaa ovat ilmiöitä kovasta menestymisen kulttuurista. Vajaan kymmenen vuoden aikana on perhesurmien kohteeksi joutunut yhteensä yli 60 ihmistä. Professori Aki-Mauri Huhtinen viittaa hyvinvointivaltion perheelle aiheuttamiin paineisiin: "Isä ja äiti ovat kiinni työssä, jotta yhä kallistuvat asumiskustannukset voidaan kattaa. Lapsista tulee sijoitus, koska heidän harrastuksensa nielevät rahaa.

Jos olet ylemmän keskiluokan lähiöperhe, pahinta mitä sinulle voi käydä, on se, että "putoat" elintasosta pois." Tässäkin tulee esille se, että materialistinen arvomaailma, jossa ei ole uskonnollisen vakaumuksen tuomaa tukea, vieraannuttaa ihmiset inhimillisistä perusarvoista. Nykyinen yhteiskunta etsii voittajia ja kouluttaa voittamaan. Kuitenkin jokaista voittajaa kohden on monta häviäjää.

Näistä asioista voi päätellä, että syntiinlankeemuksen jälkeen on paljon harmillisia asioita tapahtunut ja tapahtuu.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita